‘S werelds snelste schaatsshow

De Zilveren Bal

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vond op vrijdagavond 15 maart 2019 voor de vierde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De Zilveren Bal 2019 werd gewonnen door Angelina Golikova (RUS) en Yuma Murakami (JPN). O.a. Michel Mulder, Laurent Dubreuil (CAN), Floor van den Brandt, Nico Ihle (GER), Konami Soga (JPN), Michelle de Jong, Janine Smit, Stefan Westenbroek, Femke Beuling en Femke Kok stonden aan de start.

Met de beste sprinters aan de start en een nóg spectaculairdere show was het een geweldige avond. Telkens streden er drie absolute toppers tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde. Uiteindelijk bleven de drie snelste dames en heren over. Absolute topsport in combinatie met uniek entertainment leverde een geweldige avond op!

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100m met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Aftermovie