‘S werelds snelste schaatsshow

De Zilveren Bal

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdagavond 11 maart 2020 voor de vijfde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Een lustrumeditie met veel spektakel! De Zilveren Bal 2019 werd gewonnen door Angelina Golikova (RUS) en Yuma Murakami (JPN). O.a. Michel Mulder, Laurent Dubreuil (CAN), Floor van den Brandt, Nico Ihle (GER), Konami Soga (JPN), Michelle de Jong, Janine Smit, Stefan Westenbroek, Femke Beuling en Femke Kok stonden afgelopen editie aan de start.

Met de beste internationale sprinters aan de start, spannende wedstrijden en een spectaculaire show wordt het een geweldige avond. Telkens strijden er drie absolute toppers tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Absolute topsport in combinatie met uniek entertainment levert een geweldige avond op!

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire wedstrijden over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Aftermovie