‘S werelds snelste schaatsshow

De Zilveren Bal

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op vrijdagavond 15 maart 2019 voor de vierde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. O.a. Ronald Mulder, Jesper Hospes, Gilmore Junio, Nao Kodaira, Dai Dai Ntab, Michelle de Jong, Gerben Jorritsma en Jutta Leerdam verschenen de afgelopen edities aan de start.

Met de beste sprinters aan de start en een nóg spectaculairdere show wordt het een geweldige avond. Telkens strijden er drie absolute toppers tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Absolute topsport in combinatie met uniek entertainment levert een geweldige avond op! De Zilveren Bal 2018 werd gewonnen door Karolína Erbanová en Michel Mulder.

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100m met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Programma (vrijdagavond 15 maart 2019)

18:00 uur | Deuren open voor deelnemers en publiek De Zilveren Bal
19:30 – 22:00 uur | De Zilveren Bal
22:00 – 01:00 uur | Afterparty in de Elfstedenhal

De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn vanaf 1 februari 2019 verkrijgbaar via onze website en/of de kassa van de Elfstedenhal en kosten €12,50 per stuk.

Aftermovie