Programma & Info

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdag 13 maart 2024 voor de achtste keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. O.a. Jordan Stolz (USA), Femke Kok, Jenning de Boo, Dione Voskamp, Marten Liiv (EST), Bjørn Magnussen (NOR) en Stefan Westenbroek staan op woensdag 13 maart aan de start. De komende tijd worden steeds meer nieuwe deelnemers van de Zilveren Bal 2024 bekend gemaakt. Kijk voor de volledige lijst met deelnemers op deze pagina.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn €22,50 per stuk en verkrijgbaar via onze website. All-inclusive VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar voor €170- per stuk exclusief btw.

Parkeren
Parkeren kan vlak bij de ijshal. Kom naar de Elfstedenhal en volg daar de instructies van onze verkeersregelaars op om een goede plek te vinden. TIP: woon je in Leeuwarden, kom dan op de fiets.

Openbaar vervoer
De Elfstedenhal is 35 minuten lopen vanaf station Leeuwarden. Met de bus is het 5 minuten rijden. Er gaan verschillende lijnen langs de uitstaphalte “Westeinde”. Vanaf daar is het nog 8 minuten lopen naar de Elfstedenhal.

Kleding
Het is 12 graden in de Elfstedenhal. Dat is niet verschrikkelijk koud, maar zorg dat je daarop gekleed bent.

Special effects
Er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop en lichtflitsen tijdens de voorstelling. Dit kan hinderlijk zijn voor mensen met epilepsie.

Huisregels
Schaatstoernooi De Zilveren Bal staat voor sport, spektakel, show en gezelligheid. Om dit voor alle gasten te garanderen zijn er een aantal huisregels. Deze vind je hier.

Programma

Op woensdag 13 maart zijn de deuren voor onze bezoekers vanaf 18:00 uur geopend. Wij raden bezoekers aan vroegtijdig te komen om een mooi plekje te bemachtigen. De spectaculaire wedstrijden beginnen vanaf 19:30 uur en zullen bestaan uit ronde 1, ronde 2, halve finales en finales. Om 22:00 uur is De Zilveren Bal afgelopen. Direct na De Zilveren Bal zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

 • null

  18:00

  Deuren geopend voor bezoekers

 • null

  19:30

  Start De Zilveren Bal 2024

 • null

  22:00

  Prijsuitreiking De Zilveren Bal

 • null

  22:15

  Afterparty

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100m met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier rondes gereden. Na elke ronde vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

opzet-de-zilveren-bal-hq-1

Aftermovie

Plattegrond