Programma & Info

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdag 13 maart 2023 voor de zevende keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. O.a. Dione Voskamp, Bjørn Magnussen (NOR), Femke Kok, Erin Jackson (USA), Yuma Murakami (JPN), Martine Ripsrud (NOR), Miho Takagi (JPN) en Hein Otterspeer stonden op woensdag 8 maart aan de start. Kijk voor de volledige lijst met deelnemers van vorig jaar op deze pagina. De komende tijd worden de deelnemers van 2024 bekend.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn €22,50 per stuk en verkrijgbaar via onze website. All-inclusive VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar voor €170- per stuk exclusief btw.

Parkeren
Parkeren kan vlak bij de ijshal. Kom naar de Elfstedenhal en volg daar de instructies van onze verkeersregelaars op om een goede plek te vinden. TIP: woon je in Leeuwarden, kom dan op de fiets.

plattegrond-dzb-2023-bezoekers
Plattegrond De Zilveren Bal 2023Klik op de afbeelding om te vergroten

Openbaar vervoer
De Elfstedenhal is 35 minuten lopen vanaf station Leeuwarden. Met de bus is het 5 minuten rijden. Er gaan verschillende lijnen langs de uitstaphalte “Westeinde”. Vanaf daar is het nog 8 minuten lopen naar de Elfstedenhal.

Kleding
Het is 12 graden in de Elfstedenhal. Dat is niet verschrikkelijk koud, maar zorg dat je daarop gekleed bent.

Special effects
Er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop en lichtflitsen tijdens de voorstelling. Dit kan hinderlijk zijn voor mensen met epilepsie.

Huisregels
Schaatstoernooi De Zilveren Bal staat voor sport, spektakel, show en gezelligheid. Om dit voor alle gasten te garanderen zijn er een aantal huisregels. Deze vind je hier.

Programma

Op woensdag 13 maart zijn de deuren voor onze bezoekers vanaf 18:00 uur geopend. Wij raden bezoekers aan vroegtijdig te komen om een mooi plekje te bemachtigen. De spectaculaire wedstrijden beginnen vanaf 19:30 uur en zullen bestaan uit ronde 1, ronde 2, halve finales en finales. Om 22:00 uur is De Zilveren Bal afgelopen. Direct na De Zilveren Bal zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

 • null

  18:00

  Deuren geopend voor bezoekers

 • null

  19:30

  Start De Zilveren Bal 2023

 • null

  22:00

  Prijsuitreiking De Zilveren Bal

 • null

  22:15

  Afterparty

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100m met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier rondes gereden. Na elke ronde vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

infographic

Juniorentoernooi

Het juniorentoernooi van De Zilveren Bal vindt op woensdagmiddag 16 maart 2022 van 15:00 – 17:00 uur plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Met zo’n 70 talenten aan de start wordt ook dit toernooi een waar spektakel. De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. Deelnemers aan het Junioren-toernooi krijgen korting voor het bezoeken van de hoofdwedstrijd. Daarvoor krijgen zij in week 10 een email met een kortingscode.

vra180321_zilverenbal2018_2127

Aftermovie

leaderboard
plattegrond-de-zilveren-bal-2022