Programma & Info

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdag 21 maart 2018 voor de derde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Speciaal in het kader van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa neemt De Zilveren Bal je mee in een tijdreis door de historie van het kortebaanschaatsen. O.a. Michel Mulder, Jesper Hospes, Floor van den Brandt, Anice Das, Marrit Leenstra, Michelle de Jong, Gerben Jorritsma en Dione Voskamp verschijnen aan de start. Een lijst met alle deelnemers vind je hier.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn €12,50 per stuk en verkrijgbaar via onze website en/of de kassa van de Elfstedenhal. All-inclusive VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar voor €90,- per stuk.

Parkeren
Parkeren kan vlak bij de ijshal. Kom naar de Elfstedenhal en volg daar de instructies van onze verkeersregelaars op om een goede plek te vinden. TIP: woon je in Leeuwarden, kom dan op de fiets.

Openbaar vervoer
De Elfstedenhal is 35 minuten lopen vanaf station Leeuwarden. Met de bus is het 5 minuten rijden. Er gaan verschillende lijnen langs de uitstaphalte “Westeinde”. Vanaf daar is het nog 8 minuten lopen naar de Elfstedenhal.

Consumptiemunten
Tijdens De Zilveren Bal wordt er gewerkt met consumptiemunten. Deze munten kosten €2,50 per stuk en zijn te koop bij de ingang van de ijsbaan en op het middenterrein.

Kleding
Het is 12 graden in de Elfstedenhal. Dat is niet verschrikkelijk koud, maar zorg dat je daarop gekleed bent.

Special effects
Er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop en lichtflitsen tijdens de voorstelling. Dit kan hinderlijk zijn voor mensen met epilepsie.

Huisregels
Schaatstoernooi De Zilveren Bal staat voor sport, spektakel, show en gezelligheid. Om dit voor alle gasten te garanderen zijn er een aantal huisregels. Deze vind je hier.

Programma

Op woensdag 21 maart zijn de deuren voor onze bezoekers vanaf 18:00 uur geopend. Wij raden bezoekers aan vroegtijdig te komen om een mooi plekje te bemachtigen. De theatervoorstelling ‘van vroeger naar nu‘ begint om 19:30 uur en duurt ongeveer vijftien minuten. De wedstrijden beginnen vanaf 19:45 uur en zullen bestaan uit ronde 1, ronde 2, kwart finales, halve finales en finales. Omstreeks 22:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats en vanaf dat moment zal er een afterparty zijn in het restaurant van de Elfstedenhal.

 • null

  18:00

  Deuren geopend voor bezoekers

 • null

  19:30

  Start De Zilveren Bal inclusief theatervoorstelling ‘van vroeger naar nu

 • null

  22:00

  Prijsuitreiking De Zilveren Bal

 • null

  22:15

  Afterparty in de Elfstedenhal

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100m met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

infographic

Plattegrond

Locatie: Elfstedenhal Leeuwarden, Fryslânplein 1, 8914 BZ Leeuwarden

Plattegrond De Zilveren Bal 2018

Juniorentoernooi

Het Juniorentoernooi van De Zilveren Bal is gratis toegankelijk voor bezoekers.

 • null

  14:00

  Deuren geopend voor bezoekers en schaatsers t.b.v. het Juniorentoernooi

 • null

  15:30

  Start Juniorentoernooi De Zilveren Bal

 • null

  17:30

  Prijsuitreiking Juniorentoernooi De Zilveren Bal

Aftermovie