Programma & Info

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdag 11 maart 2020 voor de vijfde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Een jubileumeditie! O.a. Femke Kok, Jesper Hospes, Michel Mulder, Ronald Mulder, Laurent Dubreuil (CAN), Konami Soga (JPN), Gilmore Junio (CAN), Viktor Mushtakov (RUS), Daria Kachanova (RUS), Letitia de Jong, Janine Smit en titelverdedigers Angelina Golikova (RUS) en Yuma Murakami (JPN) verschijnen aan de start. Een lijst met alle deelnemers vind je hier.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn €15,- per stuk en verkrijgbaar via onze website en/of de kassa van de Elfstedenhal. Early Bird tickets zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt voor slechts €12,50 per stuk. All-inclusive VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar voor €85,- per stuk exclusief BTW.

Parkeren
Parkeren kan vlak bij de ijshal. Kom naar de Elfstedenhal en volg daar de instructies van onze verkeersregelaars op om een goede plek te vinden. TIP: woon je in Leeuwarden, kom dan op de fiets.

Proskating.nl

Openbaar vervoer
De Elfstedenhal is 35 minuten lopen vanaf station Leeuwarden. Met de bus is het 5 minuten rijden. Er gaan verschillende lijnen langs de uitstaphalte “Westeinde”. Vanaf daar is het nog 8 minuten lopen naar de Elfstedenhal.

Kleding
Het is 12 graden in de Elfstedenhal. Dat is niet verschrikkelijk koud, maar zorg dat je daarop gekleed bent.

Special effects
Er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop en lichtflitsen tijdens de voorstelling. Dit kan hinderlijk zijn voor mensen met epilepsie.

Huisregels
Schaatstoernooi De Zilveren Bal staat voor sport, spektakel, show en gezelligheid. Om dit voor alle gasten te garanderen zijn er een aantal huisregels. Deze vind je hier.

Plattegrond DZB 2020

Programma

Op woensdag 11 maart zijn de deuren voor onze bezoekers vanaf 18:00 uur geopend. Wij raden bezoekers aan vroegtijdig te komen om een mooi plekje te bemachtigen. De spectaculaire wedstrijden beginnen vanaf 19:30 uur en zullen bestaan uit ronde 1, ronde 2, halve finales en finales. Omstreeks 22:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats en vanaf dat moment zal er een afterparty zijn in het restaurant van de Elfstedenhal.

 • null

  18:00

  Deuren geopend voor bezoekers

 • null

  19:30

  Start De Zilveren Bal 2020

 • null

  22:00

  Prijsuitreiking De Zilveren Bal

 • null

  22:15

  Afterparty in de Elfstedenhal

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100m met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier rondes gereden. Na elke ronde vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

infographic

Aftermovie