De Zilveren Bal 2023 ๐Ÿ’ฅ๐Ÿš€๐Ÿ’ฏ

Het was een fantastische avond met een prachtig podium. Bij de dames was het ontzettend spannend. Ambassadrice Dione Voskamp pakte voor de tweede keer op rij de overwinning en wist Femke Kok en Erin Jackson net voor te blijven. Het verschil tussen de drie dames in de finale was slechts twee honderdsten!

Bij de heren was het Yuma Murakami die de avond domineerde. In de eerste ronde moest hij Yevgeniy Koshkin en Jordan Stolz nog voor zich dulden, in de daarop volgende rondes was hij iedereen de baas en zo schreef hij, net als in 2019, het evenement op zijn naam. ‘Het publiek was geweldig. Ik heb genoten vanavond’, vertelde Murakami na de wedstrijd.

Dat Murakami in topvorm was bleek uit het feit dat hij in de halve finale het oude baanrecord van Viktor Mushtakov uit 2020 verbeterde. In de finale deed hij daar nog een schepje bovenop en zette uiteindelijk een tijd van 9.464 op de klok. Ook Jordan Stolz noteerde een baanrecord (voor junioren). Hij zette 9.561 op de klok en verbeterde daarmee het oude record van Stef Brandsen uit 2019.

๐Ÿฅ‡ Dione Voskamp ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ
๐Ÿฅˆ Femke Kok ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ
๐Ÿฅ‰ Erin Jackson ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ

๐Ÿฅ‡ Yuma Murakami ๐Ÿ‡ฏ๐Ÿ‡ต
๐Ÿฅˆ Yevgeniy Koshkin ๐Ÿ‡ฐ๐Ÿ‡ฟ
๐Ÿฅ‰ Jordan Stolz ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ