Wereldkampioenen Beuling, Kok en de Jong aan start De Zilveren Bal

De kersverse Wereldkampioenen Femke Beuling, Femke Kok en Michelle de Jong sluiten op vrijdagavond 15 maart het schaatsseizoen af tijdens De Zilveren Bal. De Nederlandse dames stonden half februari op het hoogste podium na de gewonnen teamsprint op het WK voor junioren in Italië.

Bijzondere prestaties
De dames presteerden individueel ook ijzersterk tijdens hetzelfde WK. Zo won Beuling de 500m in een persoonlijke record. Kok en de Jong completeerden het volledig Nederlandse podium. Een prachtige clean sweep. Het gehele seizoen presteren de dames al op hoog niveau en tijdens De Zilveren Bal zal blijken of ze zich ook kunnen meten met de senioren.

Gevestigde orde
De getalenteerde dames nemen het op 15 maart op tegen de gevestigde orde. O.a. Floor van den Brandt (winnares De Zilveren Bal 2017), Janine Smit (winnares de Gouden Bal 2012) en Dione Voskamp (2e plaats De Zilveren Bal 2017) staan op vrijdag 15 maart ook aan de start van ’s werelds snelste schaatsshow.

Konami Soga
De Japanse Konami Soga komt speciaal naar Nederland voor de spectaculaire afsluiter van het schaatsseizzoen. Soga reed drie weken geleden nog een bizar snelle opening (10.39) op de 500m in Inzell en hiermee schaart Soga zich direct tussen de favorieten.

Tickets
Kom op vrijdagavond 15 maart naar De Zilveren Bal! Tickets zijn verkrijgbaar via deze pagina en de kassa van de Elfstedenhal.

Foto: © International Skating Union (ISU)