Eerste namen De Zilveren Bal 2019 bekend!

De buitenlandse sprinters Nico Ihle, Laurent Dubreuil, Floris Root en Hendrik Dombek verschijnen op vrijdagavond 15 maart aan de start tijdens de vierde editie van De Zilveren Bal in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De kaartverkoop van ‘s werelds snelste schaatsshow gaat a.s. vrijdag van start.

Canadees Dubreuil reed begin dit jaar de vijfde snelste tijd ooit gereden. Hij spurtte in Calgary naar een tijd van 34,11 op de 500 meter met een opening van 9,60! Eerder schreef hij al het WK Junioren (2012) en de NK Afstanden (2015) op zijn naam.

Nico Ihle
De Duitse Ihle zorgt gegarandeerd voor show en spektakel tijdens ’s werelds snelste schaatsshow. De showman kijkt ernaar uit om de bezoekers te vermaken. Hij deed al drie keer mee aan de Olympische Spelen en in 2017 werd hij 3e op het EK Sprint.

Naast Dubreuil en Ihle hebben Root (AUT) en Dombek (GER) zich ook aangemeld en hebben diverse andere sprinters uit o.a. Japan, Canada en Oostenrijk interesse getoond.

Vrijdagavond
Voor het eerst vindt de spectaculaire afsluiter van het schaatsseizoen plaats op een vrijdagavond. De organisatie heeft besloten om het evenement naar het weekend te halen en hoopt op deze manier meer bezoekers te trekken en het evenement te laten groeien.

Tickets
Tickets zijn vanaf a.s. vrijdag (1 februari) verkrijgbaar voor €13,50 per stuk via onze website en de kassa van de Elfstedenhal.

Foto door Harald Wisthaler.