Nieuwe Sprint League vandaag van start

Vandaag wordt voor het eerst de nieuwe Sprint League verreden. In een wedstrijdenreeks die bestaat uit de NK’s Kortebaan, Pure Sprint, Supersprint en de finalewedstrijd De Zilveren Bal wordt de beste sprinter en sprintster van het seizoen bepaald. De Sprint League is sinds dit seizoen een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk. Op basis van de eerste drie wedstrijden wordt het klassement opgemaakt. De beste acht van dit klassement plaatsen zich voor de spectaculaire afsluiter van het seizoen: De Zilveren Bal. Tijdens deze finale worden de laatste punten verdeeld.

Programma Sprint League
Zaterdag 12 januari | Pure sprint/Supersprint (De Uithof, Den Haag)
Zaterdag 16 februari | NK Kortebaan (Biddinghuizen)
Zaterdag 23 februari | NK Pure sprint/Supersprint (De Scheg, Deventer)
Vrijdag 15 maart | FINALE: De Zilveren Bal (Elfstedenhal, Leeuwarden)

Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.