De Zilveren Bal 2024 🚀💥

Het moment suprême, ‘s werelds snelste schaatsshow. Het allerlaatste toetje voor de sprinttop. In een uitzinnige Elfstedenhal heeft het publiek genoten. Het was een onvergetelijke avond met een fenomenaal podium.

Bij de dames verdedigde Dione Voskamp haar titel met succes. “Mijn 100 meters gingen dit seizoen nog niet zo lekker. Maar dat ik vandaag alles win, is geweldig. Het publiek was ook echt fantastisch en heeft mij zeker naar de overwinning geholpen!”, vertelde de drievoudig Zilveren Bal sprintkoningin. Het zilver ging naar Femke Kok en het brons naar Anna Boersma.

Bij de heren bleek schaatssensatie en wereldkampioen Jordan Stolz toch niet onverslaanbaar te zijn. In de kwartfinale wist Stefan Westenbroek de jonge Amerikaan te verslaan, en later ook de winnaar van het NK Pure Sprint: Jim Dhore.

Ondanks dat de benen van Dhore al redelijk vermoeid waren, bleek de junior in de finale tegen Jordan Stolz en Stefan Westenbroek over de snelste benen te beschikken. “Ik wilde heel graag in de finale staan. Dat lukte mij vaak niet, maar dat ik nu tegen deze jongens sta en de Zilveren Bal win, dat is fantastisch!”, zei Dhore vol trots na afloop.

🥇 Dione Voskamp 🇳🇱
🥈 Femke Kok 🇳🇱
🥉 Anna Boersma 🇳🇱

🥇 Jim Dhore 🇳🇱
🥈 Jordan Stolz 🇺🇸
🥉 Stefan Westenbroek 🇳🇱