Schaatskampioenen Jordan Stolz, Femke Kok en Jenning de Boo aan de start van De Zilveren Bal

Regerend wereldkampioenen Jordan Stolz en Femke Kok staan ook bij de achtste editie van de Zilveren Bal op woensdag 13 maart weer aan de start. Zij zijn de eerste deelnemers die hebben toegezegd mee te doen aan het toernooi. En daarmee belooft het deelnemersveld weer van topniveau te zijn voor de komende editie.

Uiteraard is Dione Voskamp aanwezig om haar titel te verdedigen en zal Nederlands kampioen en toptalent Jenning de Boo ook zijn opwachting maken op 13 maart. Verder hebben Stefan Westenbroek, Janno Botman, Mats Siemons, Pien Hersman, Marit van Beijnum, Anna Boersma en Rem de Hair toegezegd te verschijnen aan de start. De komende tijd worden nieuwe namen bekendgemaakt.

Nieuwe opzet wedstrijdschema
De Zilveren Bal introduceert dit jaar een vernieuwd wedstrijdschema met vier rondes, waarbij 24 schaatsers in de eerste ronde strijden. Onder hen zijn acht Nederlandse schaatsers, zes internationale deelnemers, drie junioren (winnaars NK Pure Sprint op 27 januari), een Local Hero van de Elfstedenhal en 1 Gewest Fryslân-rijder en 5 wildcards. In de eerste ronde worden acht ritten verreden, waarvan de winnaars en de vier snelste tijden doorgaan naar de volgende ronde. Halvefinaleplaatsen worden verdiend door de vier ritwinnaars en twee tijdsnelsten. De finale wordt gereden door de twee winnaars van de halve finale ritten en degene met de snelste tijd.

Geen juniorentoernooi
Dit jaar zal er geen juniorentoernooi plaatsvinden. Wel doen de juniorenkampioenen A, B en C van het NK Pure Sprint mee aan het hoofdtoernooi. Voorafgaand aan het evenement worden bovendien diverse activiteiten georganiseerd in samenwerking met de Sven Kramer Academy.