Sven Kramer Academy en Daikin verbinden zich aan De Zilveren Bal Junioren

Het juniorentoernooi van De Zilveren Bal gaat verder onder de naam SKA De Zilveren Bal Junioren. Door de samenwerking ontstaat er ruimte voor 36 talenten van de Sven Kramer Academy om deel te nemen aan het spectaculaire juniorentoernooi. Tevens wordt Daikin, de nieuwe maatschappelijke partner van de Sven Kramer Academy (SKA), verbonden aan het evenement. 

Meer ruimte voor talent

Door de keuze om het juniorentoernooi op een aparte dag, dinsdag 7 maart, te organiseren, krijgen de deelnemers en het toernooi de volle aandacht die het verdient. Met SKA én Daikin als hoofdsponsor van het evenement krijgt meer talent de ruimte om deel te nemen. 

Zo schaatsen er in totaal 120 talenten mee. Dit is inclusief 36 jeugdschaatsers vanuit de Sven Kramer Academy die de basisvaardigheid schaatsen onder de knie hebben. Een mooie kans voor deze jonge deelnemers om vast eens te ruiken aan een échte wedstrijd. 

Douwe de Vries, directeur Sven Kramer Academy: ‘Geweldig dat wij dankzij onze maatschappelijk partner Daikin nu naamdrager zijn van dit fantastische evenement. Wij hopen middels dit soort samenwerkingen de schaatssport bij de jeugd nog beter te promoten, waardoor er nog meer kinderen enthousiast raken over de schaatssport.’

SKA De Zilveren Bal Junioren

SKA De Zilveren Bal Junioren vindt plaats op dinsdag 7 maart van 17:40 tot 20:30 uur in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Het is een spectaculaire sprintwedstrijd over 100 meter met drie schaatsers in de baan met dezelfde ambiance en show die hoort bij De Zilveren Bal, ‘s werelds snelste schaatsshow. 

De wedstrijd is, naast de deelnemers van de SKA, voor junioren C en B. De deelnemers zijn geselecteerd op basis van de resultaten van het NK Supersprint, aangevuld door de VANTAGE ranglijst. Alle deelnemers zijn inmiddels uitgenodigd door de KNSB. 

SKA De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. De ijsbaan is vanaf 16:00 uur geopend voor publiek. #poweredbydaikin