Olympisch kampioene Erin Jackson sluit magisch seizoen af tijdens De Zilveren Bal op 16 maart in de Elfstedenhal in Leeuwarden

De kersverse olympisch kampioene op de 500m van Beijing doet op woensdag 16 maart een greep naar de felbegeerde titel op de 100m sprint. Ondanks een overvolle agenda en de vele mediaverzoeken in eigen land, besloot de Amerikaanse sprintster haar verblijf in Nederland na de World Cup Finale met een paar dagen te verlengen. 

De terugvlucht naar Amerika was al geboekt, vóór De Zilveren Bal. Haar enthousiasme was groot genoeg om het ticket om te boeken en zo mag het publiek in Leeuwarden zich opmaken voor een bijzonder optreden bij het slotspektakel van dit seizoen. “This looks so cool!” liet ze aan de organisatie weten. Jackson deed nog niet eerder mee aan het sprintersbal in Leeuwarden. 

Door het oog van de naald naar goud
Dat Jackson een magisch seizoen beleeft is alom bekend. Ze domineerde het internationale voorseizoen, maar plaatste zich vervolgens niet voor de Olympische Spelen door een misser tijdens het kwalificatietoernooi. Hartsvriendin en teamgenoot Brittany Bowe stond haar startbewijs af aan Jackson, heilig overtuigd dat Jackson kans had op goud. En niets bleek minder waar! 

Het succes van de Amerikaanse heeft een Nederlands randje. De eerste stappen op het ijs van de voormalig inliner vonden plaats in Nederland, Dronten om precies te zijn. In 2016 pas maakte zij voorzichtig de overstap van wieltjes naar ijzers. 

Internationaal deelnemersveld
De Amerikaanse is niet de enige buitenlandse die haar verblijf in Nederland verlengt, laat toernooidirecteur Jan Ykema weten: “We verwelkomen dit jaar tien buitenlandse nationaliteiten aan de start en daar zitten flink wat olympische deelnemers bij”. Dat in combinatie met de Nederlandse topsprinters zoals Femke Kok en Dione Voskamp bij de dames en Merijn Scheperkamp en Ronald Mulder bij de heren levert gegarandeerd een mooie wedstrijd op.

© Foto’s door Vincent Riemersma.