Belangrijke informatie Testen voor Toegang

Vanaf 25 februari 2022 moet iedereen die naar een groot evenement gaat een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt op plekken binnen waar meer dan 500 mensen komen die geen vaste zitplaats hebben, zo ook bij het hoofdtoernooi van De Zilveren Bal. Het gaat hierbij om alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Dus ook mensen die gevaccineerd zijn of mensen die hersteld zijn van corona. Bezoekers van het juniorentoernooi hoeven geen coronatoegangsbewijs te overleggen.

Hoe werkt dit? Volg het stappenplan:

 1. Maak een gratis testafspraak via testenvoortoegang.org
 2. Ga naar de coronatest
  Neem je identiteitsbewijs en bevestiging mee.
 3. Wacht op de testuitslag
  Deze ontvang je binnen twee uur.
 4. Zet de testuitslag om naar een coronatoegangsbewijs
  Dit kan met de app CoronaCheck of met een geprinte versie. Hieronder lees je hoe je dit doet.
 5. Geniet van De Zilveren Bal
  Is de uitslag negatief? Dan zien we je graag in de Elfstedenhal. Vergeet je identiteitsbewijs en entreeticket niet.

Testuitslag omzetten naar coronatoegangsbewijs
Als je testuitslag negatief is ontvang je een ophaalcode. Deze kun je in de app CoronaCheck omzetten naar een QR-code. Deze kan bij de ingang van de Elfstedenhal gescant worden. Heb je geen smartphone? Of wil jij je coronabewijs liever op papier? Dan kun je via CoronaCheck.nl je coronatoegangsbewijs uitprinten.

Kort geleden Corona gehad?
Bij Testen voor Toegang (1G) krijg je een antigeentest. Heb je kort geleden corona gehad? De kans is klein dat je antigeentest na je isolatie nog positief is. Dat gebeurt alleen bij mensen die nog veel virus bij zich dragen.
Heb je geen geldige QR-code? Dan kun je het evenement helaas niet bezoeken.