Elfstedenhal, De Zilveren Bal en KNSB slaan handen ineen voor bomvolle afsluitende schaatsweek voor jong en oud

Van 12 t/m 20 maart 2022 staat de Elfstedenhal Leeuwarden in het teken van dé afsluitende schaatsweek van Nederland. Een week voor jong en oud en ieder niveau. Tijdens deze week kun je als bezoeker genieten van verschillende evenementen, maar ook meedoen aan toffe activiteiten en clinics. Het volledige programma wordt dit najaar bekendgemaakt, maar één ding is zeker: het wordt een bomvol programma met voor ieder wat wils.

Drie evenementen als basis
De week start op zaterdag 12 maart met de landelijke marathonfinale, gevolgd door de spectaculaire schaatsshow De Zilveren Bal op woensdagavond 16 maart. De week wordt afgesloten met het NK Shorttrack Junioren op zaterdag 19 en zondag 20 maart. Rondom deze evenementen is er ruimte voor verschillende schaatsactiviteiten en -clinics zodat het publiek niet alleen hoeft toe te kijken maar ook deel kan nemen aan deze enerverende week. Ook is er ruimte voor bedrijven en initiatieven om tijdens deze week zelf activiteiten te ontplooien in de Elfstedenhal.

Handen ineengeslagen
Bovenstaande evenementen werden al eerder in de Elfstedenhal georganiseerd, maar nooit eerder sloegen de verschillende partijen de handen op deze manier ineen. “We hopen op deze manier heel schaatsend en niet-schaatsend Nederland te kunnen verbinden, er is voor ieder wat wils!” aldus Justin van Zutphen, evenementencoördinator Elfstedenhal.

Meer informatie over Schaatsweek Leeuwarden wordt de komende maanden gecommuniceerd via schaatsweekleeuwarden.nl.