Belangrijke informatie juniorentoernooi De Zilveren Bal

Het NK Supersprint op zaterdag 22 februari is essentieel voor de deelnemers aan De Zilveren Bal junioren 2020! Zowel voor de junioren C als B is dit de wedstrijd om een startbewijs voor De Zilveren Bal te verdienen.
Bij de junioren C komt de top 16 van het NK Supersprint in aanmerking voor deelname aan De Zilveren Bal. Daarnaast zijn er twee startbewijzen beschikbaar via de VANTAGE ranglijst 100m op basis van Nederlandse tijden. Reserves worden eveneens op basis van de Vantage ranglijst aangewezen.
Voor de junioren B gelden andere regels. Het NK Supersprint telt allereerst mee voor het klassement van de Sprint League. Omdat het NK Kortebaan is komen te vervallen, wordt het klassement opgemaakt na twee wedstrijden. De top 8 bij zowel de dames als heren wordt uitgenodigd voor deelname aan De Zilveren Bal en zal in het toernooi onderling strijden om het eindklassement van de Sprint League. Na de rijd(st)ers van de Sprint League worden er 8 schaatsers uitgenodigd op basis van het NK Supersprint. Net als bij de junioren C komen de laatste twee deelnemers via de VANTAGE ranglijst 100m op basis van Nederlandse tijden. Reserves worden eveneens op basis van de Vantage ranglijst aangewezen.
Deelname aan De Zilveren Bal junioren kost €15,-. Dit geldt niet voor de junioren B die zich via de Sprint League plaatsen.
Deelnemers ontvangen op 24-02-2020 via de KNSB een uitnodiging voor deelname. Meer informatie over DZB junioren 2020 is te vinden op: