Showman Gilmore Junio keert terug naar Elfstedenhal in Leeuwarden voor spectaculaire afsluiter schaatsseizoen

De Canadees GIlmore Junio stal tijdens de eerste editie van De Zilveren Bal de harten van menig schaatsliefhebber. Nadat hij in 2016 de overwinning in Leeuwarden veilig stelde ging hij terug naar het publiek om het te vieren. Door zijn knie buigend, met zijn handen in de lucht en glijdend over het ijs, vierde hij de winst en kreeg hij de handen van het publiek op elkaar.

En hij keert dus terug. Op woensdag 11 maart staat Junio opnieuw aan de start. Afgelopen week liet hij de organisatie weten wederom mee te doen. “Of ik dit jaar World Cup Finale rijd of niet, ik kom hoe dan ook. Ik wil erbij zijn en ik kan niet wachten tot het zover is. Zet de popcorn maar klaar!”, aldus de enthousiaste showman.

Eerste Nederlandse namen
Ook de eerste Nederlandse deelnemers zijn bekend. Jesper Hospes, Michelle de Jong, Dione Voskamp, Aron Romeijn en Helga Drost doen mee aan ‘s werelds snelste schaatsshow. Toernooidirecteur Jan Ykema: “De komende weken worden er nog meer namen bekend gemaakt. We verwachten zeker nog meer topsprinters uit binnen- en buitenland aan de start.”.
Foto door: Neeke Smit / Timsimaging