Titelverdedigers Golikova en Murakami aan start jubileumeditie De Zilveren Bal

De Russische Angelina Golikova en Japanse Yuma Murakami staan op woensdag 11 maart aan de start van de jubileumeditie van De Zilveren Bal, ‘s werelds snelste schaatsshow in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Bloedvorm
Zowel Golikova als Murakami verkeren ook dit seizoen in bloedvorm. Golikova won de laatste World Cup op de 500m en staat daarmee tweede in het algemeen klassement, net achter Nao Kodaira. Tevens heeft Golikova de beste seizoenstijd over 500m op haar naam staan in 37.24 seconden.

Ook Murakami heeft een indrukwekkende vorm te pakken. Hij won De Zilveren Bal vorig jaar in 09.63 seconden. Dit seizoen laat hij regelmatig zien dat hij nog sneller kan. Zijn snelste opening tot nu toe is 09.51 en hij haalde al drie maal het podium tijdens de World Cup’s dit seizoen.

Internationale top
Al eerder meldde de Canadees Laurent Dubreuil zich aan om zich te revancheren. Er is dit jaar vanuit het buitenland meer interesse dan ooit tevoren. De organisatie maakt de komende weken meer topsprinters bekend.

Kaartverkoop
Kaarten voor De Zilveren Bal zijn vanaf woensdag 15 januari verkrijgbaar via onze website en de kassa van de Elfstedenhal.

Foto door: Sjouke Hietkamp/HighQ-Photo4U