Vierde editie schaatsshow De Zilveren Bal op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019

Voor het eerst vindt de spectaculaire afsluiter van het schaatsseizoen plaats in het weekend en wordt het toernooi verreden over twee dagen. De Zilveren Bal 2019 vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Met nog meer show en spektakel trapt de vierde editie van ‘s werelds snelste schaatsshow op vrijdagavond 15 maart met het hoofdtoernooi af. Hier staan de beste sprinters van de wereld aan de start. De organisatie heeft ditmaal gekozen voor een vrijdagavond. “Afgelopen editie waren er 1.400 bezoekers aanwezig. Door naar het weekend te verplaatsen hopen we beter aan te sluiten bij de wensen van onze bezoekers en zo nog meer schaatsfans te verwelkomen in de Elfstedenhal.”, aldus toernooidirecteur Jan Ykema.

Buitenlandse deelnemers
De organisatie focust zich het komende seizoen op een sterk internationaal deelnemersveld. Zo wordt er in samenwerking met partners en sponsoren geprobeerd om een aantal internationale topschaatsers naar Nederland te halen. Eerder deden buitenlandse toppers zoals Karolína Erbanová, Nao Kodaira, Daniel Greig, Gilmore Junio en Heather Richardson-Bergsma mee.

200 junioren
Het juniorentoernooi vindt plaats op zaterdagavond 16 maart en biedt dit jaar ruimte voor zo’n 200 junioren. Door het grote succes van afgelopen editie (met 144 junioren aan de start) heeft de organisatie besloten om het juniorentoernooi op een aparte dag te organiseren zodat het de ruimte heeft om te groeien.

Net zoals bij het hoofdtoernooi zal de hal verduisterd zijn, sfeervol verlicht en zal de DJ zorgen voor de goede sfeer. De junioren krijgen echt de kans om te proeven aan een toptoernooi en de kunst van het kortebaanschaatsen.

Het juniorentoernooi vindt plaats na afloop van het NK Junioren Shorttrack, dat op zaterdagmiddag in de Elfstedenhal in Leeuwarden wordt georganiseerd.