Erbanová en Michel Mulder winnen spectaculair einde schaatsseizoen

De Tsjechische Karolína Erbanová en Michel Mulder hebben gisteravond de derde editie van De Zilveren Bal, ‘s werelds snelste schaatsshow, op hun naam geschreven.

In een goed gevulde Elfstedenhal in Leeuwarden wisten naast Erbanová titelverdedigster Floor van den Brandt en Femke Beuling de finale van de strijd over 100 meter te bereiken. De Tsjechische winnares van het Olympisch brons op de 500 meter, schreef de ’s werelds snelste schaatsshow op haar naam. Van den Brandt kwam net te kort om haar titel te prolongeren. Beuling werd derde.

Bij de heren wisten Michel Mulder, Ronald Mulder en Jesper Hospes de finale te bereiken. Titelverdediger Dai Dai Ntab strandde in de halve finale. Michel Mulder trok in de eindstrijd aan het langste eind, hij bleef daarmee voor zijn tweelingbroer Ronald en oud-ploeggenoot Hospes.

Geweldig einde van het seizoen
Winnares Erbanová vond het geweldig: “Ik denk dat het goed is voor de schaatssport, weer eens wat anders. Dit moet voor het publiek. Meer show! Het eerste jaar heb ik ook meegedaan. Van mij mag de schaatssport in de toekomst wel wat meer op De Zilveren Bal gaan lijken”, aldus de Tsjechische.

Jesper Hospes
De Friese schaatser kwam voor de winst naar de Elfstedenhal maar pakte net als vorig jaar het brons. “Gelukkig heb ik mijn baanrecord nog.”, verklaart de ambassadeur van het kortebaanschaatsen tegenover de camera van Omroep Friesland. “Dit is reclame voor de sport. Ik vind dit mooi.”, aldus Hospes.

Foto door Vincent Riemersma.