Nieuwe namen: Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Karolina Erbanová en Daniel Greig

Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Karolina Erbanová (CZE) en Daniel Greig (AUS) zijn toegevoegd aan de startlijst van de spectaculaire schaatsshow over 100 meter op woensdag 21 maart. Zij gaan het onder andere opnemen tegen de Oostenrijkse talenten Floris Root en Armin Hager.

Kampioenen aan de start

Dit jaar werd de 23-jarige Dai Dai Ntab eerste op de 500 meter bij het NK Sprint. Hiermee stootte hij Ronald Mulder van zijn troon. Ntab is de huidig kampioen van De Zilveren Bal en is niet van plan om deze titel in te leveren. “Ik vond het heel gaaf om hier te schaatsen, rijden in al dat licht en een tunnel van geluid. Super georganiseerd.”, aldus Ntab na zijn overwinning vorig jaar.

Ronald Mulder is niet alleen de Nederlands Kampioen van vorig jaar. In januari won hij op het EK Afstanden in Kolomna de 500 meter en liet hij o.a. Poutala en Koelizjnikov achter zich. Ook stond hij vorige maand aan de start van de Olympische Spelen.

De zeer ervaren Tsjechische Erbanová behaalde dit jaar het brons op de 500 meter op de Olympische Spelen. In 2016 werd ze tweede tijdens De Zilveren Bal en vorig jaar won ze het EK Sprint in Heerenveen.

De Tjechische Erbanová na het behalen van haar Olympische medaille. Foto door Czech Olympic Committee/Jan Maly

Nederlandse top
Zo ongeveer alle Nederlandse topsprinters staan aan de start van De Zilveren Bal. Eerder kondigde de organisatie de komst van o.a. Michel Mulder, Anice Das, Marrit Leenstra, Jesper Hospes, Floor van den Brandt, Michelle de Jong, Gerben Jorritsma, Dione Voskamp en vele andere rappe sprinters al aan.

Internationaal talent
Waarschijnlijk klinken de namen Root en Hager je niet heel bekend in de oren. Dat kan kloppen, Root komt uit 1996 en staat aan het begin van zijn carrière. Zijn doel is om in 2022 aan de start van de 1000 en 1500 meter te staan bij de Olympische Spelen in Beijing.

Armin Hager is twee jaar ouder en heeft net wat meer ervaring. Vorig jaar werd hij bij het WK Afstanden vijfde op de massastart. Bij wereldbekerwedstrijden heeft hij nog niet voor een verrassing kunnen zorgen.

Kom op woensdag 21 maart 2018 naar De Zilveren Bal in de Elfstedenhal in Leeuwarden! Kaarten zijn voor €12,50 verkrijgbaar via www.dezilverenbal.nl en de kassa van de Elfstedenhal.