VLOG: Kortebaanschaatsen op natuurijs in Nijelamer

Nijelamer – IJsclub Nijelamer organiseerde afgelopen donderdagavond (1 maart) de eerste kortebaanwedstrijd riesoor heren van 16 jaar en ouder. Een felle koude oostenwind en een gevoelstemperatuur van circa minus twintig zorgde voor zeer koude omstandigheden. Burgemeester André van de Nadort gaf het eerste startschot. In totaal verschenen er 26 schaatsers aan de start.

De winst ging naar Jesper Hospes uit Heerenveen. Sandor Feenstra (Terherne) en Aron Romeijn (Heerenveen) werden tweede en derde in Nijelamer. Hospes en Romeijn doen op woensdag 21 maart mee aan het hoofdtoernooi van De Zilveren Bal. Sandor Feenstra komt tijdens het juniorentoernooi van De Zilveren Bal in actie.

Vloggen
Sjoerd de Jong, communicatie stagiair bij Smeding Groenten en Fruit, ging afgelopen donderdag voor ons op pad om een korte reportage van de kortebaanwedstrijd op natuurijs. Sjoerd zal de komende weken meer vlogs opnemen voor De Zilveren Bal. Volgende week vertelt hij meer over Smeding, Sligro en de samenwerking met De Zilveren Bal.

Foto’s: Lenus van der Broek