De Zilveren Bal krijgt juniorentoernooi voorafgaand aan derde editie

Op woensdag 21 maart 2018, voorafgaand aan de derde editie van De Zilveren Bal, vindt komend jaar voor het eerst een juniorentoernooi (De Zilveren Bal Junioren) plaats in de setting van ’s werelds snelste schaatsshow. Het juniorentoernooi wordt net zoals het hoofdtoernooi verreden in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

De organisatie wil op deze manier de jeugd, oftewel de toekomst, een podium bieden. Het is een geweldige beleving voor de jongens en meiden, zeker in deze ambiance en zo aan het einde van het schaatsseizoen. Bovendien zijn de vrienden, familie en kennissen van de deelnemers van harte welkom om te kijken. Het juniorentoernooi is voor bezoekers dan ook gratis toegankelijk.

Programma
Ook bij het juniorentoernooi pakt de organisatie flink uit. Met een DJ, flitsende lichten en pompende muziek wordt het een fantastische show. Alle junioren komen twee keer in actie over 100m. Er wordt met drie schaatsers tegelijk gereden. Ook de inrijdbaan zal namelijk als wedstrijdbaan gebruikt worden. De snelst gereden tijd telt voor het eindklassement. De snelste drie schaatsers per categorie gaan naar huis met mooie prijzen. Het juniorentoernooi begint woensdag 21 maart 2018 om 15.30 uur (tijd onder voorbehoud).

Deelname
In totaal kunnen er 144 junioren meedoen aan het juniorentoernooi van De Zilveren Bal, verdeeld over de categorieen C, B en A. Zowel jongens als meisjes uit het hele land kunnen meedoen. In totaal zijn er dus zes categorien. Deelname is op basis van volgorde van aanmelding. Daarnaast kunnen per categorie een x-aantal reserves inschrijven. Deze worden toegevoegd zodra er afmeldingen komen. De reservelijst wordt ook opgemaakt op volgorde van inschrijving

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 5 februari 2018. Inschrijven kan via www.inschrijven.schaatsen.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent, want VOL = VOL. De inschrijving sluit op 11 maart 2018 om 23:59 uur of zodra de inschrijving vol zit. Er zijn geen selectiecriteria.

Kosten
De kosten voor deelname aan De Zilveren Bal Junioren zijn €15,- persoon. Het juniorentoernooi is gratis te bezoeken.