‘s Werelds snelste schaatsshow staat voor de deur

Nog één nachtje slapen en dan is het zover, de tweede editie van De Zilveren Bal vindt op woensdag 15 maart plaats in een prachtig uitgelichte Elfstedenhal in Leeuwarden. Klinkende namen als Ronald Mulder, Anice Das, Suzanne Schulting, Jesper Hospes, Jutta Leerdam, Kai Verbij, Floor van den Brandt, Dai Dai Ntab, Heather Bergsma, Daniel Greig, Gerben Jorritsma en Marrit Leenstra staan woensdagavond aan de start van ’s werelds snelste schaatsshow.

Meer spektakel
Het schaatstoernooi wordt groter dan vorig jaar. Niet alleen qua bezoekers, maar ook qua deelnemers. Er doen dit jaar 66 deelnemers mee en daarnaast wordt er ruimte geboden aan 12 junioren. Bezoekers kunnen daarnaast rekenen op nog meer vermaak. Zo riep de organisatie in samenwerking met partner MapleZ onlangs een extra prijs in het leven voor de schaatsers die de eerste twee rondes het hardst rijden. Zij ontvangen een gouden set ijzers.

Jeugdtoernooi
Op basis van de uitslagen van de 100m tijdens het Klaverblad NK Supersprint in Breda zijn de beste drie jongens en meisjes uit de categorieën junioren C en B uitgenodigd. Zij mogen op het toernooi openen. Per categorie rijden ze één race om de onderlinge rangorde te bepalen.

Opzet
Er worden in totaal 4 rondes verreden. Na elke ronde vallen er deelnemers af. Vanuit ronde 1 naar ronde 2, en vanuit ronde 2 naar de halve finales, gaan rijders door op basis van tijd. Vanuit de halve finale gaan enkel de ritwinnaars door naar de finale. Daarin bepalen de snelste drie schaatsers hoe het podium eruit ziet. Tijdens De Zilveren Bal wordt er met 3 deelnemers per rit gereden. Ook de inrijbaan zal als wedstrijdbaan gebruikt worden.

Programma woensdag 15 maart
19.30 Juniorentoernooi
19.40 Ronde 1 dames
20.00 Ronde 1 heren
20.20 Ronde 2 dames
20.35 Ronde 2 heren
20.45 Dweilpauze
21.05 Halve finale dames
21.20 Halve finale heren
21.40 Finale dames
21.45 Finales heren
21.50 Prijsuitreiking
22.00 Afterparty

Bijzijn is meemaken
Heb je nog geen kaartje? Zorg dan dat je er snel eentje bemachtigd via www.dezilverenbal.nl of aan de balie van de Elfstedenhal. Ze kosten €12,50 per stuk inclusief service- en transactiekosten.. De deuren zijn vanaf woensdagavond 18.30 uur geopend voor het publiek. Om 19.30 uur begint het programma.