Wereldkampioen Sprint Kai Verbij op 15 maart naar De Zilveren Bal

Er is weer een topsprinter toegevoegd aan het deelnemersveld van De Zilveren Bal, het sprinttoernooi waar slechts één afstand op het programma staat: de 100 meter. Na onder andere Ronald en Michel Mulder en Dai dai Ntab heeft ook wereldkampioen Kai Verbij zijn deelname toegezegd. 

De 22-jarige Verbij werd eind februari wereldkampioen sprint. Eerder dit seizoen kroonde hij zich ook al tot de eerste Europees kampioen sprint uit de schaatshistorie. Aan het hoofdtoernooi van De Zilveren Bal doen 33 heren en 33 dames mee. Dit zijn zowel Nederlandse als buitenlandse deelnemers.

Er worden in totaal 4 rondes verreden. Na elke ronde vallen er deelnemers af. Vanuit ronde 1 naar ronde 2, en vanuit ronde 2 naar de halve finales, gaan rijders door op basis van tijd. Vanuit de halve finale gaan enkel de ritwinnaars door naar de finale. Daarin bepalen de snelste drie schaatsers hoe het podium eruit ziet. Tijdens De Zilveren Bal wordt er met 3 deelnemers per rit gereden. Ook de inrijbaan zal als wedstrijdbaan gebruikt worden.

Voor meer informatie en een overzicht van alle deelnemers, bekijk de speciale pagina van De Zilveren Bal.

Foto door: Oscar – Schaatsfoto’s