Tweede editie van De Zilveren Bal op woensdag 15 maart 2017

Na de succesvolle eerste editie op 15 maart jl. heeft de organisatie van De Zilveren Bal besloten om de tweede editie van ‘s werelds snelste schaatsshow op woensdag 15 maart 2017 te laten plaatsvinden. Ook tijdens deze editie strijden de beste sprinters van de wereld om De Zilveren Bal in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Geweldige eerste editie

De organisatie kijkt met veel enthousiasme terug op de eerste editie die eerder dit jaar verreden werd. Niet alleen de partners en de meer dan 1000 bezoekers waren enthousiast. Ook de schaatsers waren vol lof over het toernooi.  

“Ik heb nog nooit zoiets gaafs meegemaakt in m’n schaatscarrière. Het publiek was meer dan geweldig!” (Gilmore Junio, winnaar De Zilveren Bal 2016)

Opzet

De opzet van het toernooi blijft hetzelfde. Ook op woensdagavond 15 maart 2017 rijden de schaatsers in een donkere maar prachtig uitgelichte Elfstedenhal met z’n drieën in de baan. Net zoals vorig jaar verschijnen er dames en heren aan de start en wordt er volgens een afvalsysteem gereden. Er wordt gestart met 33 deelnemers per categorie (dames en heren) en in de finale bepalen de drie snelsten hoe het podium eruit gaat zien.

Hoger niveau

Ten opzichte van de vorige editie streeft de organisatie naar een hoger niveau qua deelnemers. Door het vroegtijdig bekend maken van de datum verwacht de organisatie meer topsprinters aan de start te zien. Daarnaast zal er ruimte zijn voor meer bezoekers en zullen de bezoekers beter zicht hebben op de baan. Ook het showelement en het entertainment wordt in de tweede editie naar een hoger plan getild. Bezoekers kunnen zowel op als naast het ijs nog meer spektakel verwachten.

Kwalificatie

Net als vorig jaar zijn er een aantal plekken gereserveerd voor buitenlandse deelnemers. Voor de Nederlandse deelnemers wordt er gekeken naar de ranglijst 100m en openingen op de 500m tijdens KNSB-Cup, KPN NK Afstanden en de KPN NK Allround & Sprint, op 1 februari 2017.

Indruk

Met de eerste editie heeft het toernooi ook indruk gemaakt op de zakelijke wereld. Met trots presenteert De Zilveren Bal dan ook haar eerste sponsoren voor de tweede editie. Smeding Groenten & Fruit en de Friesland Zorgverzekeraar hebben zich gezamenlijk verbonden aan het toernooi. Beide bedrijven zien het toernooi als een impuls voor de sport in Leeuwarden en Friesland. De Zilveren Bal biedt daarnaast voor beide bedrijven mogelijkheden om kernwaarden als gezondheid en vitaliteit invulling te geven. Bedrijven of organisaties die zich willen verbinden aan De Zilveren Bal kunnen contact opnemen met de organisatie.