Ook Kai Verbij en Thomas Krol naar De Zilveren Bal

Het belooft een zeer bijzonder en spectaculair einde van het schaatsseizoen te worden. Eerder werden namen als Annette Gerritsen, Ronald Mulder, Margot Boer, Stefan Groothuis, Antoinette de Jong en Gerben Jorritsma al gestrikt voor het toernooi. Vandaag mag de organisatie Nederlands kampioen sprint Kai Verbij en Thomas Krol aan het rijtje toevoegen.

Op dinsdag 15 maart 2016 vindt de eerste editie van De Zilveren Bal, het Open Nederlands Kampioenschap 100m, plaats in de Elfstedenhal van Leeuwarden. De beste sprinters van de wereld komen bijeen om de bezoekers voor de laatste keer dit seizoen op de banken te laten springen. Een spectaculair programma in combinatie met explosieve wedstrijden staat garant voor een geweldig spektakel.

Een unieke setting

De korte wedstrijden worden aangekleed met een prachtig lichtdecor en een DJ die voor de sfeer zorgt. Het publiek staat echt bovenop de ijsbaan. Je kunt het ijs voelen opspatten wanneer ze wegsprinten naar de eindstreep. Daarnaast zullen er geen twee, maar drie rijd(st)ers tegelijkertijd schaatsen. Het is dus een sportief gevecht tussen drie mannen of drie vrouwen.

Programma

Komende dinsdagavond zijn de deuren vanaf 19:00 uur geopend. Het programma begint om 20:00 uur en bevat een tweetal voorrondes en een serie finales. Tussen de wedstrijden door wordt het publiek vermaak geboden door de DJ en publieksacties. Het programma duurt tot ongeveer 22:15 uur, waarna er een afterparty zal zijn voor de liefhebbers.

Afscheid Margot Boer en Stefan Groothuis

Afgelopen weekend namen Margot Boer en Stefan Groothuis afscheid van het schaatspubliek in het uitverkochte Thialf. Toch was het niet de allerlaatste wedstrijd van het tweetal. Beide schaatsers komen dinsdag nog in actie tijdens De Zilveren Bal.