Beste sprinters van de wereld aan start De Zilveren Bal 2016

Op dinsdag 15 maart 2016 vindt de eerste editie van De Zilveren Bal 2016, het Open Nederlands Kampioenschap 100m, plaats in de Elfstedenhal van Leeuwarden. De beste sprinters van de wereld komen bijeen om de bezoekers voor de laatste keer dit seizoen op de banken te laten springen. Een spectaculair programma in combinatie met explosieve wedstrijden staat garant voor een geweldig spectakel.

Programma

De deuren van de Elfstedenhal worden om 19:00 uur geopend. Vanaf 19:30 uur beginnen de wedstrijden, waarbij de schaatsers per drie aan de start zullen verschijnen. Er zijn in totaal vier rondes waarbij deelnemers afvallen en uiteindelijk de snelste drie naar de finale gaan. De schaatsers rijden op een prachtig uitgelichte baan, waardoor de bezoekers echt onderdeel van de wedstrijd worden, ook omdat ze met hun neus op de baan staan. Rond 21:00 uur zullen de finales starten en het programma eindigt rond de klok van 21:30 uur. De kaartverkoop van het evenement start op donderdag 18 februari 2016, om 10:00 uur via www.dezilverenbal.nl. Kaarten kosten €10,00 per stuk.

Deelnemers

Aan het toernooi doen zowel dames als heren mee. De internationale schaatstop is uitgenodigd voor De Zilveren Bal 2016. Nederlandse schaatsers zijn op basis van tijden van het afgelopen seizoen geselecteerd en ontvangen via de KNSB een officiële uitnodiging. Buitenlandse deelnemers hebben van de organisatie een uitnodiging gekregen en kunnen zich via de organisatie melden. De organisatie maakt op basis van de inschrijvingen een definitieve deelnemerslijst bekend. De organisatie beschikt daarnaast over wildcards, die ingezet worden om bijzondere deelnemers aan de start te laten verschijnen.

Eerste namen

De eerste buitenlandse namen zijn bekend. De Canadezen Gilmore Junio en Heather McLean en de Japanse Saori Toi hebben zich inmiddels officieel ingeschreven voor De Zilveren Bal. De organisatie maakt in de komende weken steeds meer inschrijvingen bekend.

Organisatie

De Zilveren Bal is een initiatief van Jan Ykema en Karsten van Zeijl. Jan won Olympisch zilver op de 500 meter in Calgary (1988). Jan was een rasechte sprinter, het zit in zijn bloed. Karsten heeft ook een schaatsverleden. Hij reed reed meerdere malen het NK Afstanden en NK Sprint en maakte in het seizoen 2012-2013 deel uit van Team Corendon

Elfstedenhal

De Elfstedenhal is voor organisator Karsten van Zeijl een logische keuze. “De nieuwe ijshal in Leeuwarden is met al zijn faciliteiten een perfecte locatie. De Elfstedenhal steunt het evenement op alle mogelijke fronten. Hier zijn wij erg gelukkig mee.”

De Zilveren Bal

De naam De Zilveren Bal is gelinkt aan De Gouden Bal. Dit is de prestigieuze kortebaan wedstrijd voor dames die georganiseerd wordt bij de Koperen Tuin in Leeuwarden als er voldoende natuurijs ligt.