‘S werelds snelste schaatsshow

De Zilveren Bal

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdag 21 maart 2018 voor de derde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Speciaal in het kader van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa neemt De Zilveren Bal je mee in een tijdreis door de historie van het kortebaanschaatsen. O.a. Michel Mulder, Jesper Hospes, Floor van den Brandt, Anice Das, Marrit Leenstra, Michelle de Jong, Gerben Jorritsma en Dione Voskamp verschijnen aan de start.

Voorafgaand aan het hoofdtoernooi vindt er een schouwspel plaats wat zich afspeelt in de geschiedenis van het kortebaanschaatsen. Je wordt meegenomen van vroeger naar nu en maakt kennis met de prachtige tradities van het sprinten. Na afloop van de theatervoorstelling begint de derde editie van De Zilveren Bal. Met de beste sprinters aan de start, een nóg spectaculairdere show en een historisch schaatstheaterstuk, heb je gegarandeerd een geweldige avond.

De wedstrijd

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100m met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten! In 2016 wonnen de Canadese Heather McLean en Gilmore Junio. Het jaar erna was het de beurt aan de Nederlanders Floor van den Brandt en Dai Dai Ntab.

Programma De Zilveren Bal Junioren (woensdagmiddag 21 maart 2018)

14.00 | Deuren open voor deelnemers en publiek De Zilveren Bal Junioren
15.30 – 17.45 | De Zilveren Bal Junioren

De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Programma De Zilveren Bal (woensdagavond 21 maart 2018)

18.00 | Deuren open voor De Zilveren Bal
19.30 – 19.45 | Historische theatervoorstelling ‘Kortebaanschaatsen: van vroeger naar nu’
19.45 – 22.15 | De Zilveren Bal
22.15 – 00.00 | Afterparty in de Elfstedenhal

De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn €12,50 per stuk en verkrijgbaar via onze website en/of de kassa van de Elfstedenhal.